Dagens insperation

Enkelt och snyggt


godmorgon solstrålar

haha för 5 minuter sedan sken solen. nu är allt mulet. vad trist!? tänkte iaf bara säga godmorgon ;) och att ikväll/eftermiddag ska jag tipsa er om
en grej -om jag hinner.
hörs sen. puss


Dag 6. Min dag

Vaknade upp på absolut bästa tänkbara sätt. min älskling kryper upp till mig o håller om mig o vi myser i 20 min innan det är dags att stiga upp. vi sov i olika sängar (i samma rum) för min säng är en 90 säng. snart får jag en 180 säng. BIG LOVE. anyway. traskade iväg till skolan o var helt ovanligt as glad idag. dampa runt o hoppa o tjoade o hade de kul ändra frams till jag kom hem o tog tag i allt plugg. Nu är jag allt lite deprimerad haha.....


Dagens insperation

finfint


Dag 5. Vad är kärlek?

Vad är kärlek?

När man hör ordet kärlek eller söker på det kommer det upp massa bilder på pussande perfekta par på nått fint ställe. Men det är bara en liten del av kärlek. Kärlek är att kunna dela saker med varandra, dela en del av dig själv. Tillit. Det är kärlek att kunna kissa med öppen dörr, att borsta tänderna med varandra, att den andra tar ut sopporna. Kärlek är inte bara pussar och fina pussbilder.
Kärlek är när ens hjärta slår ett extra slag så fort personen finns i närheten, kärlek är pirr i magen. Kärlek är stort. Man måste våga satsa för att "vinna". Kärlek är fint trotts att man måste göra "ful jobbet" ibland. Get it ?

Nu syftade jag mer på parkärlek. Men de finns kärlek till .. mat. Åh när de vattnas i munnen när man tänker på nått gott, eller ens husdjur, familj eller vänner. Men kärlek till en människa hadlar om att ge och dela sitt liv med någon.


Dag 4. Det här åt jag idag

TACOS !!! möms


lycka

Haft skitkul. Var på en modellgrej. wooho. Fick bla se ut som lilla my o skrynkla ihop hela ansiktet. Skitkul. Tjejen där berätta att de kommer upp massa nya roliga plåtningat till hösten bla så vi får se. Dom ville iaf ha kvar mig där. så roligt. Och dom var så roliga o snälla så!


Mot hemliga grejen

Wish me luck. puss ;)


Godmorgon babes

Nu blir det att åka o kolla hus med dom andra in mah family.
Bjuder på en go insperationsbild. yummiyummi


Hemma spa

Fixa naglarna, på med ansiktsmask o hårinpackning o raka benen. Måste ju vara fräch för en hemlig grej jag ska göra imorgon ;) ni kanske kan lista ut det efter morgondagens inlägg hihi. Puss


Dag 3. Mina föräldrar

Jadu jag bjuder inte på bilder här iaf o de finns inte så mycket att säga. Dom är btw skilda och har träffat nya.

Min mamma heter Tina och är lärare. Hon är en bra och hjälpsam och gosig mamma. Står mamma nära. På utseendet liknar jag mamma mest tror jag.

Pappa heter Claes och jobbar på volvo. Pappa lagar jätte go mat! Är lik pappa på sättet på många sätt.

Kul inlägg eller ? ;))


Träningsappen

Jag hatar att träna, tycket det är otroligt tråkigt o motivationen är på botten. o jag hatar ännu mer att svättas osv. men jag hittade en app där man väljer träningslängd, 5 min, 7,5 min eller 10 och det finns en tjej som visar precis hur man ska göra. Och det roliga är att de faktiskt gett resultat. Så till er lata, eller er med lite tid över- här är appen för er!


Härligt väder

Visst är det ett grymt väder ute idag med. Satt ute och åt lunch alldeles nyss. skönt !

Bjuder på en häärlig insperationsbild också, självklart från LOOKBOOK! ;)
Lite vårig outfit hon har, ellerhur ?


Dag 2. Min första kärlek

Min första kärlek, det finns egentligen två stycket. först första när man var liten och sen första seriösa.
Den första ''kärleken'' jag hade var när jag var jätte liten. Han hette Emil och föddes på samma dag som mig. Vi hade bestämt oss att vi skulle gifta oss. Fast jag var ju aldrig kär i honom ens om man nu kan vara det som liten haha.. söta var vi iaf. och sen min första riktiga kärlek var ju till min Oliver. Vi lärde känna varandra 2009 av en slump nästan. Efter ett tag började jag falla för honom och tyckte om honom väldigt länge, roligt nog påstår han själv (lier haha.........) att han tyckte om mig då med. Och 2010 kände han sig modig o frågade om jag vill ses. eeh jaaa !! klart jag ville. Det var lite blygt första gången så vi drog till en vän men myste lite ändå. Dagen efter sågs vi själva och jag kände mig jätte säker i honom, kanske för vi känt varadra ganska länge innan men även för att han är lugn och fin som person. Vi blev på G och jag har aldrig känt vad jag kände då. Den kärleken jag både fick och gav. Helt otrolig. Alla förtjänar att känna så nån gång.
Han har fått mig ifrån mina ätstörningar, eller ätproblem snarare.. same shit, Jag var 12-15 kg underviktig och skämdes för att äta mkt eller inför folk. Nu skäms jag inte alls och älskar mat, iaf den mesta ;)

Jag får ett sånt stöd från honom i allt. Min allra bästa vän och fina pojkvän. Han är min första (och sista!!) riktiga kärlek.


mellis

har vart upptagen med plugg o därför inte kunnat blogga. är svintrött nu men lovar er ett par fina inlägg sen! sålänge får ni se hur mitt mellanmål såg ut. MUUMS !


Dagens

Godmorgon kära. Såhär ser jag ut idag. massa lockar i håret, tshirt från usa och jeans från tuffa HM.
Och visst är det bra väder ute idag !? :D blev jätte glad när jag vaknade imorse.

image description


svar på fråga:

FRÅGA:
Anonym om Dag 01 – Presentera mig själv:
Kan du inte berätta lite mer om ditt modelljobb, blev fett nyfiken hehe


svar: haha jovisst. det var inte alls speciellt stort. var med på nån sida där man kunde söka små skådespelarroller och en dag kontaktade en modelagentur mig, Jag blev ''medlem'' på hennes sida men var i den ålder då de va svårt o få jobb. Fick lite jobb från andra ''personer'' om att vara med i tidningar och andra saker men tackade nej, tills hon ringde o berättade att dom ville ''låna'' min kropp till en planch om en pjäs som skulle handla om vuxna i barnkroppar. Så min kropp var med på plancher :DD jobbade då med den mörka tjejen i ''se upp för dörrarna, dörrarna stängs'' och hon var jätte snäll. Som tack fick jag även ta riktiga modellbilder som ligger uppe på deras modellsida och fick även 500 spänn. Inget speciellt stort alls men riktigt coolt enligt mig haha...

Nu räknas jag som vuxen enligt modellvärlden typ haha men är för kort så jag skall placeras i en ny kategori som kommer upp i vår. Ifall jag får fler modelljobb kommer det ju inte vara att gå på catwalken precis utan mer närbilder. Så håll tummarna. Alla kan bli modeller om man försöker !  

Vågar nog inte lägga upp bilderna, var ganska liten haha.. eller vill ni det ? ;)

LÄNKBYTE

Länkbyte med min goa vän Jennifer på bloggen http://www.nattstad.se/jennifermaria. På hennes blogg får ni följa hennes liv, se fina bilder och bilder som sätter ord på ens känslor.
Jennifer och jag var väldigt bra vänner ett tag och haft så kul ihop. Läs hennes blogg för den är jätte bra och hon förtjänar det ! så kliiiicka in på hennes blogg !!


Dag 01 – Presentera mig själv

Hejhej alla där. Dag 1. alltså ska jag presentera mig. Jag heter Emma i förnamn och Sophie i mellannamn, därav mitt bloggnamn. Jag fyller 16 år i maj och bor i göteborg. Bästa staden ever ! anyway. I min familj har jag min mamma o pappa och syster. Men mina föräldrar är skilda så jag har bonusfamiljer med två systrar och en bror.
Jag var en riktigt tjötig tjej men har nog lugnat mig med det, lite iaf. Är iaf utåtriktad och lätt att prata med. De vill säga om jag vill prata med dig..
Jag har en pojkvän som heter Oliver och han är även min allra bästa vän. Vi blev tillsammans den 20 december 2010 !
Jag går i nian och har alltså nyligen valt gymnasium med inrikting Ekonomi juridik. Valt var inte allt för svårt då jag längre tänkt på att bli åklagare men visste inte hur. 
Trotts att jag vill bli åklagare kommer jag syssla med mitt intresse för mode, stil, att skapa, styla osv.

Jag är envis !! haha..
Älskar att få folk att skratta. Ville nästan bli komiker ett tag. Var en flumsefia som ville få alla o skratta.
Tyvärr ändrades jag och är inte lika utåt längre (forever alone) men vill såklart fortfarande få folk att må bra och skratta.
I skolan umgås jag för det mesta med min fru Emma, Viktoria gavin som jag länkat, Elin som jag snodde 30 dagar ifrån och lisa, även ibland efter skolan.
Jag har haft ett modelljobb men hamnade i dendär jobbiga ålder mellan barn och vuxen och allt las på is men vi får se, är inte ''barn'' längre ;)

På fritiden shoppar jag, tar det luuuugnt hemma, har en o annan tjejkväll, träffar pojkvännen, bloggar osv. & pluggar..
Nån idol eller förebild ? nja inte precis. Jag ser upp till starka personen. Alltså ingen speciell. äsch jag kommer inte på något mer..



Tjenixen

Hello darlings. Hur är det med er då ? Idag är det onsdag vilket betyder plugg. och kanske chokladbollar för att
det är ju så gott hihi. eller kärleksrutor ! ... heter det ens så ?
KÄRLEKSMUMS ! så heter väl det. haha..

Äter faktiskt aldrig nått när jag pluggar. Förstår mig inte riktigt på dom som gör det. Man lär ju lägga på sig maassa för i nian känns det som en massa plugg + sånt på vardagar är ju inte nyttigt eller bra för tänderna. Men jag ska inte ljuga, jag håller mig inte alltid ifrån gosaker på vardagar. men iaf när jag pluggar hehe. Äter ni något när ni pluggar eller inte? Syftar på gosaker nu


30 dagar

Tänket börja med ''30 dagar''. Snodde den från min kååmpiz Elin på bloggen www.Elinkristensons.blogg.se !
Börjar från och med TOMORROW :D körde ''20 dagar'' tidigare men  det sket sig hehe

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Min barndom
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första puss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En film du har sett flera gånger utan att tröttna
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29
Mina ambitioner
Dag 30
Vad jag vill bli när jag blir stor

Maraboulistan

Igår testade jag marabou lakris. Inte precis en favvo men den var inte allt för illa. Alltså sådär. Därför gjorde jag er en lista på min favvo, den jag gillar minst och marabou lakris däremellan. Hur hade eran lista sett ut ?
image description

Dagens outfitta

hello kåmpizar. sitting on the buss to vallhallabadet med klassen. ska dock inte vara med
o simma.  tänkte vara snäll o bjuda på en kass outfitts bild. image description
tshirt-new yorker
byxor-cubus
kofta- ?

Favvo serierna

Här har ni mina favvo serier som jag starkt rekomenderar ! greys anatomy, pretty little liers, once upon a time, ghostwhisper&desperate housewifes. lovelovelove

greys: en gryym sjukhusserie med snygga och goa läkare.
pretty little liers: deras vän märdades och mördaren är lös, en mystisk person kontaktar dem
once upon: sago figurer skickades ut i den verkliga världen och ingen minns nåttt förutom häxan.
ghost: Melinda talar med spöken och försöker lösa deras problem så dom kan gå vidare
desperate:ett gäng hemmafruar som stöter på problem, dricker vin, bakar osv
vilka är eran favvo serie?
image description

Like/dislike


- Folk som komenterar och BER en att ställa en fråga i deras frågestund: undrar jag något frågar jag själv och jag har INGET intresse av att få reda på massa svar från en blogg jag inte ens läser
- Folk som komenterar : Hej hur har din dag varit? etc. Dom bryr sig inte ens. ta er tiden att läsa inlägget istället.
- Kylan. Jag har tröttnat på kylan. vill ha sommar nu !


-
Folk som VÅGAR säga ifrån
- Att snön håller på att smälta
- Snälla bloggläsare
- Att tänka posetivt.
- En vecka kvar tills älsklingen kommer hem
- Att det är våran 14 månaders dag !!

Egengjorda hårinpackningar

Känner du för en hårinpackning men inte har tid eller pengar att köpa en ? Gör en hemma med saker från ditt skafferi !

Inpackning för fett hår:

  • 1 msk vinäger
  • 2 dl kranvatten
  • En nypa salt


Blanda vinägern med kranvattnet och tillsätt saltet. Massera in blandningen i håret och hårrötterna och låt verka i en timme. Skölj sedan ur med kallt vatten. Blandningen renar och tonar hårbotten, samtidigt som den motverkar fett hår. Ger härlig glans som en extra bonus!

Inpackning för torrt hår:

  • 2 msk olivolja
  • 1/2 avokado
  • 1 msk majonnäs


Värm olivoljan så att den blir ljummen och blanda med resten av ingredienserna. Massera in blandningen i handdukstorkat hår och täck med en plastpåse och en handduk. Låt verka i tjugo minuter, tvätta sedan ur blandningen med ditt vanliga schampo.


Sen om du skulle känna för att köpa en inpackning ändå som inte är allt för dyr tipsar jag om:


AJ !

Gissa vem som har träningsvärk idag. jag ! Fast det konstiga är att jag har det i armarna..

Här kommer en sjukt snygg insperationsbild. Jag önskar jag också vågade göra nått ''galet'' som hon gör. hon har ju ett ovanligt hår. Jag känner mig så blyg med sånt. Jag ser massa snygga frisyrer eller kläder men vågar inte testa på det för .. jadu för jag inte är tillräckligt modig. Så till er som vågar: NI är grymma.


Eyeliner

Här har ni olika sätt att lägga på eyelinern. Var aldrig blyga och rädda. Go for it.
Hade testat på lite av dessa sminkningar
om det inte va så att jag inte passar i för mycket mörkt smink. Synd för det är ju så snyggt !!


Ni ska bara vetaaa !!

Ni ska bara veetaa vad jag råkade göra förut. Det började såhääär:

Jag o mina kusiner o syrran åkte skidor o kände för o köra en skogsväg. Vi åker ner för ett stup typ o vi skrattar o tjoar. Plötsligt åker jag in i en jävla snödriva och gör något och vrider om mitt knä. Fyyyyyy faan vad ont det gjorde.
Låg bara där o skreeek o grät o skrek lite till. Benet var heelt vridet och syrran o kusinen trodde det var brutet/ur led. O alice som inte hunnit hela vägen ner sprang upp o åkte ner för o hämta hjälp. Det kändes som en evighet innan vi hörde ett brummande ljud o en man kom ner o försökte få upp mig, svårt o trögt gick det eftersom det var ganska brant. Sen åkte vi ner och dom la om knät med ett stödjande bandage. Det pinsama var ju att mina ben inte var jätte nyrakade precis.. inte för jag kommer träffa dom två som fick ''plåstra om mig'' MEN ÄNDÅ !! Benet är okej nu. eller ja det gör ju fortfarande lite ont o så.
Han tyckte att jag skulle ta de lugnt nu för det kunde gå ur led lätt eller nått haha..

SÅ TIPS: Åk inte konstiga skogsvägar där snön inte är riktigt bra


Tågfan

Jäävla tåg !? först 40 min sent och nu är det ''fel på loket''. Sitter på tåget från kil till göteborg. Lär gå snabbare om jag går härifrån istället. riktigt ledsen o sur blir jag. och kallt är det också ! ska se om de finns nått mer o klaga på :):) haha skoja. Aja vi hörs senare. Ska nog spela något på spela.se så kanske tiden går snabbare. tjoho.

uppdate: lyxtåg vi sitter på. Dom satte på lite lampor för oss. waow waow waow


foto: mig !


Jeffrey Campbell -50 %

Wiooooh. 50 procent på Jeffrey Campbell skor på members.com
Vill ni inbjudna och få 50 kronor GRATIS att handla för DIREKT ?
(eller vill ni bli medlemmar utan att bli inbjudna o få vänta ett par dagar o gå miste om flera
bra erbjudanden o sen få era 50 kronor ? - nä trodde väl det..)

Skicka eran mailadress här i komentarsfälltet eller maila mig på min töööntiga mail [email protected]
så bjuder jag in er.
Köpte ju mina Jeffrey Campbell liknande skor där för 399, nersäkt till 99, betalade 0 kronor, där


KLETIGA CHOKLADHÖGAR

En gång för länge sedan kände jag och Viktoria (som jag länkade igår) för att göra chokladbollar. Men något gick ''fel'' och det blev två kladdiga högar. Saken var bara den att det smakade svin gott ! Så jag tänkte ju tipsa er fina läsare och detta underbara recept ! LYCKA TILL

100 g smör
tre nävar k-special (flingor)
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk vatten

och så är det bara att servera i en skål!



Man ska inte dömma på utseendet
det är insidan som räknas haha..


godmorgon

Nu beger vi oss ut igen. därför bjuder jag på en sjukt snygg insperationsbild från en svensk tjej i kungälv:


Tävling hos KAN DEE !

Gjorde ju ett collage för ett tag sedan med kläder från Kandeeshop. Kan ju inte annat än älska deras kläder. 
Därför blev jag jätte glad när jag såg att hon hade igång TVÅ tävlingar på sin blogg http://kandees.com.
Ena är om en sjukt snygg tågpåse och andra är om detta galet jätte snygga linne :

Här har hon igång tävlingen : http://kandees.com/2012/february/tavla-och-vinn-wild-spirit-linnet-fran-kan-de.html#comment


Dö trött och kall

Ligger under täcket med en filt över och tjocka kläder på och ändå fryser. Det är inte så skönt haha. Jag har iaf haft en rolig dag i backen. wiiow. Ska vila en stund nu och sen ska jag träffa mina gosiga kusiner och deras söta hundar, dock är jag inte så taggad på att resa mig från sängen haha.. aja det blir bra. Ni får ha en prima dag. Pusssimage description


Godmorgon

brrrr det är så kallt ! snart ska vi iaf ge oss ut i backarna. tänkte uppdatera er lite innan. kolla hääär vilka söta myysiga ringar min kille visade för mig igåreftermiddag. Jätte cool ide tycker jag. någon som vet om man kan köpa sådana och Vart isf ? puss
image description
image description

Insperation


Nu är jag påväg till kusinerna i värmland för lite skidåkning. är framme om 40 min ungefär. åkt i ca 3,5 timmar. Åååh jag måste kissa ...!! haha, ska iaf ändå uppdatera er så bra jag kan medans jag är där. Här får ni iaf lite härlig insperation från lookbook:
image description
image description

LÄNKBYTE


Länkbyte med min fina vän Viktoria på bloggen www.viktoriasophia.blogg.se !
Viktoria är en jätte gossig tjej som jag känt i tre och ett halv år och har en hel del
störda och roliga minnen med haha !
På hennes blogg får ni läsa om hennes vardag med sina vänner och pojkvän, få insperation till saker och se fina bilder hon hittat eller tagit. Hennes blogg är bra och det säger jag inte bara
för att vi är kompisar, utan för att jag ärligt tycker det.
SÅÅÅÅ klicka in på den vettja ! :)

- Vill ni också köra ett länkbyte så är det bara att höra av sig :)


Nattinatti


Alla hjärtansdag.

Egentligen är det inte en speciell dag. Jag har ju en pojkvän och visar precis lika mycket kärlek, och det är nästan så att singlar borde ta denna dag som speciell. Ragga på, våga bjuda ut nån och känn er extra kärleksfulla just denna dag. Men jag tycker ändå om alla hjärtansdag. Men man behöver inte ha en pojkvän eller flickvän eller nån o tycka om eller så, man ska visa kärlek till alla, vänner och familj osv. Så ha en kärleksfull dag.
puss

image description


Vad vill NI läsa om ?

Jag har ju bloggat i typ ett och ett halvt år
men..har ingen aning vad ni vill läsa om. så vad vill ni läsa om ?
var kreativa och påhittiga nu! Jag vill ju att mina läsare ska vara nöjda o stanna kvar.

komentera på nu vad ni vill läsa. var inte blyga !

nu ska jag o mina vänner kolla vidare på harrypotter filmerna. puss


hej mina fina

hej finisar. tänkte bara göra en kort sammanfattning om hur dagen hitills setg ut o kommer fortsätta. -för stan - sen beställde vi pizza -jag bytte om till gosi tröja -& snart blir de massa dricka, godis o harrypotter ! woohoimage description

godmorgon

godmorgon godmorgon mina kära.
Nu beger jag mig in mot stan för o möta upp lisis o vikis. trevligt. men vi hörs senare. pusspuss


godeftermiddag

skrev lite med älskling förut. 14 o en halv dag kvar. saknar honom !
o ang bowlingen, låg trea o sen kom dom andra ikapp mig o jag kom sist. det var kul iaf.

tomorrow blir det inte såå bra bloggande. det blir nämligen mys o harrypotter marathon med mina fina tjejor lisa o viktoria. lisa räknade ut att vi kommer sitta uppe till ca 8 på morgonen. haha herregud jag som gärna sover ;)


bowling

time for bowling med familjen. och såhär ser jag ut nu. första bilden hade vi 5 sekunder att fota. hade svinbråttom o jag blänades. aja. linne-bikbok vita koftan- ? jeans- cubus ha en fin dag så hörs vi sen. puss
image description
image description

Whitney Houston

De är väl ingen som missat att den grymt duktiga sångerskan Whitney Houston dött ? Lyssnade inte precis på henne men hennes röst var grym.

Hon blev tyvärr bara 48 år gammal.
R.I.P Whitney Houston
image description

melodifestivalen

mår lite bättre nu. har ätit glass!! sitter föresten o kollar melodifestivalen. inte speciellt bra alls tyvärr. så mycket bättre när man var liten haha..
men iaf, på tala om ingenting. följ mig på instagram : ehjansson :D
image description

oj

trodde aldrig man kunde vara trött fast man sovit hela dagen. vaknade nio o sen dess har jag vaknat, kollat telefonen, somnat, vaknat, druckigt vatten o somnat om osv ända fram tills NU !!? aja jag har ändå ingen som helst lust att vara vaken.. hoppas eran dag varit mycket bättre!! :(
fick iaf veta en kul grej på spå appen hahah...:


this is a bad day

bad day. kanske hörs sen. bjuder iaf på en bild :)


Hur jag gjorde dessa bilder.

Sa ju att jag skulle berätta hur jag gjort dessa bilder och jag fick även en fråga om det Jag gör det i Picasa som går o ladda ner gratis. lätt o bra. sen väljer jag ut två bilder. ex dessa två :
 &
Steg två: Skapa ett collage och välj sedan den markeringen min datamus håller över som är blå som heter Flerexponering:överlagra bilderna över varandra

och sedan klicka på skapa. Så är det klart och kan se ut såhär:

Gårdagens shopping

Från Missäy.
image description
image description


today

idag bestämde vi hur våran klasströja skulle se ut. det var ena halvan mot andra och tillslut fick vi lotta. Det blev "tack för betygen. vi vet vart du bor" och under texten står "kalle o hobbe" kalle. nu är det dags för musik. pusspuss
- sneakpeak på en grej jag köpte igår :)


Leka med bilder



Åh så fint va? älskar ''lager på lager'' bilder :D
Och föresten var det jätte jobbigt att säga hejdå till Oliver förut. Jag tycker inte 17 dagar går snabbt fast alla tjatar om att det knappt är nått. Dagarna går ju sviiiiiiiin långsamt..
och på tala om stan, jag visar min shopping imorgon istället.
och om ni vill kan jag förklara hur även ni kan göra sådana bilder :) kram


i väntan

.. på älsklingen i stan blev de lite snabb shopping haha.. nu får de räcka. visar sen :) kram


godmorgon

gjort klart nationella svenska del C. är as nöjd. inatt sov min fina älskling över så igårkväll spelade jag harry potter på hans ps3 jag ska hos mig medans han är i thailand. imån åker han bort i 17 långa dagar ..:( vill inteeee


Egentligen

Nu har jag ju en ljus (&fin) design o header. men egentligen är det so not me ! jo men ärligt. Visst är det fint o jag tycker andra bloggar som har det är fina o kolla på men vissa har det föör ljust. var inne på en blogg nyss. såg inte vad det var på bilderna i headern för det var FÖR ljust. o sen känns det (jag ska iog inte säga nått nu) som att ALLA hakar på det o ska ha ljust ljust ljust. Neeej !! Enligt mig har dom allra finaste designerna o headerns mörkare färger. men inte FÖR mörkt heller.. o INTEE massa färger.. knepig jag var där men jag va tvungen o få de ur mig.. kram på er :)

nasygal

får deras nyhetsbrev och jag tog ut en del delar ur det för att visa er. like it ? ;)


godmorgon

går in på slöjd strax. är skittrött...
igår va jag o hämtade ut en till astamamedicin. det e så jobbigt o andas.. say hello to my new friends:


true


Insperation

Och såklart från lookbook ;)


nationella

dags för nationella proven nu vilket ingen kan ha missat. lycka till alla ni som också ska göra det nu:)


dagens inköp


dagens outfit

har på mig min skittuffa tshirt från usa där de står "you rawr my world" . haha fint. tog även en snabbshopping förut så ni får se vad jag köpte sen :)

btw: bilden på "edward" därbak tillhör syrran. harry potter skare va, inte twillight

 


Kusin vitamin

Godmorgon finisar. eller morgon är det väl inte precis. Idag börja jag klockan 11. skönt. Tänkte bjuda er på en vitamin-guid.
Vitaminer behövs för att hålla kroppen och huden fin, skyddad och få dig att må bra.
A-vitamin (RETINOL)

Bra för synen
GÖR: Nödvändig för syn, hud och slemhinnor.
VID BRIST: Lindrig brist försämrar mörkerseendet. Allvarlig brist ger nedsatt motståndskraft för infektioner samt nattblindhet.
FINNS I: Inälvsmat, främst lever, matfett, mjölkprodukter samt rotfrukter och
grönsaker.

Vitamin B1 (TIAMIN)

GER ENERGI
GÖR: Nödvändig för kolhydrat-omsättningen, vissa muskel- och nervfunktioner
samt energiproduktion.
VID BRIST: Allvarlig brist ger nervsjukdomen beriberi.
FINNS I: Fullkorn (bröd, mjöl, gryn och pasta), griskött, inälvsmat, bönor,
ärtor, ris.

 

 
Vitamin B2 (RIBOFLAVIN)

BRÄNNER FETT
GÖR: Behövs för förbränningen av kolhydrater, proteiner och fett.
VID BRIST: Kan ge slemhinne- och hudförändringar. Allvarlig brist ger
hudsjukdomen pellagra.
FINNS I: Fullkornsflingor, kött, mjölk, ägg, fisk, lever, potatis.

Vitamin B3 (NIACIN)
GER BÄTTRE SÖMN
GÖR: Nödvändig för cellernas ämnesomsättning av fett och kolhydrater samt
energiproduktion.
VID BRIST: Lindrig brist ger diffusa symtom som nedsatt aptit, sömnlöshet och
retlighet. Allvarlig brist ger sjukdomen pellagra som ger förändringar i hud,
mag och tarmkanal och nervsystem och leder till döden om ingen behandling sätts
in.
FINNS I: Fullkorn (bröd, gryn), kyckling med skinn, fisk, ägg, kött, majs,
lever, mjölk, potatis.

Vitamin B5 (PANTOTENSYRA)

BRYTER NER KOLHYDRATER
GÖR: Nödvändig för omsättningen av kolhydrater och fett.
VID BRIST: Brist har inte kunnat påvisas hos människa.
FINNS I: Kött, fisk, ägg, mjölk, ärtor, bönor.

Vitamin B6 (PYRIDOXIN)

BRA FÖR BLODET
GÖR: Nödvändig för proteinomsättningen och
har betydelse för bland
annat nervfunktioner.
VID BRIST: Hudförändringar, neurologiska symtom och blodbrist.
FINNS I: Kött, fisk, potatis, inälvor, bröd, gryn, mjölk, ägg, grönsaker,
banan.

 


Vitamin B8 (BIOTIN)

BRA FÖR CELLERNA
GÖR: Nödvändig för cellernas ämnesomsättning.
VID BRIST: Brist på biotin på grund av lågt intag har inte kunnat påvisas hos
människa.
FINNS I: De flesta livsmedel. De absolut bästa källorna är lever, kött, fisk,
ägg, bröd och cerealier.

 

 
Vitamin B9 (FOLSYRA, FOLAT)

BRA FÖR GRAVIDA
GÖR: Viktig för tillväxt och är en förutsättning för att de röda blodkropparna
ska kunna bildas samt för normal celldelning. Folat behövs för att fostret ska
utvecklas normalt under graviditeten.
VID BRIST: Blodbrist. Kvinnor som har låga halter folat i blodet när de blir
gravida löper ökad risk att få barn med ryggmärgsbråck.
FINNS I: Lever, ärtor, bönor, fullkorn (flingor, gryn), mörkgröna blad
grönsaker, potatis, frukt och bär.

Vitamin B12 (COBALAMIN)

GÖR DIG PIGG
GÖR: Behövs för produktionen av röda blodkroppar, nervsystemets funktion och
cellernas ämnesomsättning.
VID BRIST: Blodbrist (perniciös anemi), trötthet, retlighet och neurologiska
symptom.
FINNS I: Nästan uteslutande i animalisk kost såsom kött, fisk, mjölk och ägg.

C-vitamin (ASKORBINSYRA)

GÖR DIG FRISKARE
GÖR: Nödvändig för bland annat bindvävens ämnesomsättning. Hjälper kroppen att
ta upp järn och är en antioxidant som skyddar cellerna mot fria radikaler.
VID BRIST: Lindrig brist kan ge blödande tandkött och försämrad sårläkning.
Allvarlig brist ger skörbjugg.
FINNS I: Färska frukter och bär samt i de flesta grönsaker.

D-vitamin (KALCIFEROL)

BRA PÅ VINTERN
GÖR: Behövs för kroppens omsättning
av fosfat och kalcium samt hjälper kroppen att ta upp kalk från födan.
VID BRIST: Brist på vitamin D kan orsaka rakit (engelska sjukan) hos barn och
benuppmjukning, så kallad osteomalaci, hos vuxna.
FINNS I: Främst i feta fisksorter. Margarin, lättmjölk och mellanmjölk är
numera berikade och D-vitamin bildas också i huden vid solbestrålning.

 


E-vitamin (TOKOFEROL)

SKYDDAR KROPPEN
GÖR: E-Vitamin är en antioxidant och skyddar fleromättade fettsyror mot
nedbrytning i kroppens vävnader.
VID BRIST: E-vitaminbrist är mycket sällsynt hos människa.
FINNS I: Framför allt i vetegroddar, margarin, oljor, sötmandel, avokado och
ägg.

K-vitamin (koagulationsvitamin)

STÄRKER SKELETTET
GÖR: Behövs för blodets koagulering
och är bra för bentätheten.
VID BRIST: K-vitamin bildas av bakterierna i tarmen vilket gör att det är
mycket sällsynt med brist.
FINNS I: Ägg, kikärtor, linser, gröna bladgrönsaker, kött och lever.


Hittat på: http://www.expressen.se/halsa/1.2685122/boosta-halsan-med-vitaminer-stor-guide-fran-a-till-k


Kärlek

Kärlek.
Går var jag och oliver och åt suupergo thaimat och sedan gick vi o såg på bio. Så gjorde jag något vid tinningen och han sa ett namn, jag visste direkt vad han menade och tog ner fingrarna från tinningen och sa skämtsamt förlåt. För den personen oliver sa, gjorde också vid tinningen och förlorade hår just där. Senare satt jag o berättade att min syster o syssling sög på fingrarna o lockade håret med andra handen likadant när dom var små, oliver lyssnade inte helt o jag bad honom upprepa vad han sa o han visste precis hur min syster sugit på fingrarna.

det har gått tretton och en halv månad sedan vi blev tillsammans. Vi vet så sjukt mycket om varandra. Helt onödiga saker också, och jobbiga. Svåra saker jag fått gå igenom både när jag var liten men också som "äldre". och så slog det mig att det är precis så det ska vara. Han förstår mig utan att jag behöver säga något. Det är kärlek.
Fast vi kan bråka massa och nästan, bara nääästa hata varandra så kan jag inte leva utan honom. Han är kärlek. Han vet vad som gör mig glad och ledsen. Vi har lärt oss varandras svagheter och styrkor. Kanske vet vi så mycket om varandra för vi känt varandra sedan hösten 2009 och pratat konstant efter det. Jag föll för honom pladask. Han var en blyg kille som ändå gjorde alla så glada. När jag såg honom då började jag koka och bubbla. Och om jag bara såg honom långt bort på skolgården i två sekunder, så var jag glad för resten av dagen.

Även om vi skulle göra slut (vilket inte kommer hända!!!!) så kommer han vara min allra bästa vän. Han vet saker INGEN annan vet, som jag inte kommer eller vill berätta för massa andra. och när allt känns helt hopplöst kan han få allt bra igen.
Och när han håller om mig känns allt helt perfekt. Jag älskar verkligen denna underbara fina kille. Du är det finaste jag har.

 


NI GLÖMMER VÄL INTE ?

Ni glömmer väl inte hur lätt det är att tjäna pengar på din blogg ? Sidan är självklart helt säker, det lovar jag er. och ni kan få upp till 40 kronor per klick om ni gör en annons. skitlätt. flera stora OCH små bloggare använder sig av detta. det är bara att klicka här :


Insperation

 

 


hos baby

är hos min fis nu. om en vecka åker han bort i 2 veckor :(( ska mysa järnet med honom nu o sen spela lite cod haha.. hur ser eran kväll ut ? kramisar

HAHAH bilden ...


hp fan

orkar absolut inte blogga idag. sååårryy


idag

idag har jag inte haft en chans att blogga ! har åkt skridskor med klassen o alla andra i korridoren... sen åkte jag l emma o kolla om frissan hade tid för hennes hår, sen hem o hämta pengar, så klippte hon sig o sen gick vi o köpte hårfärg till henne så färgade jag det. o nu är jag hemma. äter skitgoa hemma gjorda hamburgare o sen blir de lite chokladbollar. ibland får man lyxa till det hahah.. puss


RSS 2.0